Homepage_headerafbeelding

Zorg met persoonlijke aandacht

Het pand van Vestra Zorgresidentie zal met 21 appartementen een mooie woonzorgplek bieden aan bewoners met een vorm van dementie.

Contact

Dagbesteding

Op de dagbesteding komen mensen met beginnende dementie, maar die nog wel thuis wonen. Door hun ziekteproces gaan ze achteruit waardoor ze steeds meer begeleiding en sturing nodig hebben. Bij Vestra bieden we een activiteitenprogramma dat deels een vaste invulling heeft, maar deels ook samen kan worden ingevuld naar gelang de wens van de mensen die zich aanmelden.

Kijken naar wat wél kan

De insteek is dat we kijken wat de bezoeker nog wel kan en dat hij, eventueel samen met een partner, zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. U kunt een dagdeel inclusief lunch of een dagdeel inclusief avondeten bij ons afnemen. Dit wordt bij de juiste zorgindicatie ook (deels) vergoed.

Gezien het feit dat de bewoners een vorm van dementie hebben is het goed om bij de intake te bespreken of de groep passend genoeg is op dat moment. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken om langs te komen voor een vrijblijvende rondleiding.

Paul van der Wal fotografie-Vestra Zutphen-68254

Wat biedt Vestra Zorgresidentie

  • Ruime woonzorg-appartementen met eigen sanitair aan 21 mensen met een vorm van dementie.
  • Met een persoonsgebonden budget (pgb) en een Wlz indicatie 5 (vorm van dementie) kunt u bij ons terecht voor wonen met zorg.
  • Dagbesteding aan mensen uit de regio in onze ruime woonkamer met open keuken.
  • We werken met E-Care als zorgsysteem waarbij de zorgplannen zijn opgenomen en familie/ mantelzorger op de hoogte kan worden gehouden van het welbevinden van hun naaste.
  • Een gevarieerd en uitgebreid activiteitenprogramma.
Contact

Hoe werkt het?

Er zijn kosten voor de zorg en kosten voor het wonen.

De zorgkosten worden op basis van de CIZ-zorgindicatie gefinancierd door het Zorgkantoor vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en het persoonsgebonden budget (pgb).

Contact
Paul van der Wal fotografie-Vestra Zutphen-68265